Naturalna Witamina C z dzikiej róży to preparat o działaniu potwierdzonym w wielu badaniach naukowych. W połączeniu z kolagenem charakteryzuje się wysoką skutecznością u osób cierpiących na zapalenie stawów. Jest ona cennym źródłem wielu niezbędnych dla organizmu składników, zawiera w szczególności dużą dawkę witaminy C w dziennej porcji to aż 1500mg.
Skład proszku z dzikiej róży
W suplemencie znajduje się przede wszystkim spora ilość witaminy C, ale także pektyny, kwasy cukrowe, cukier, garbniki i karotenoidy. W pestkach owocu znajduje się również tłusty olej, przede wszystkim kwas linolowy oraz y-linolenowy. Jeśli chodzi o płatki róż, w nich znaleźć można wiele zapachów, garbniki, kwas askorbinowy, flawonoidy i karotenoidy. Z całego owocu można wytwarzać proszek. Suplement ten to bogactwo witamin, w szczególności jest to bomba z witaminą C. Ponadto, obecne są w nim: witamina A, B1, B2, B3, B6, B9, E, K. Oprócz tego, witamina C w proszku zawiera także minerały, takie jak: wapń, magnes, potas, niewielka ilość cynku i boru.
Witamina C w proszku – działanie
Dzika róża stanowi naturalne źródło cennej dla zdrowia witaminy C. Wspiera ona prawidłowe działanie układu odpornościowego, oprócz tego wspiera funkcjonowanie układu nerwowego i utrzymanie właściwych funkcji
psychologicznych. Okazuje się również pomocna w okresach zmęczenia, znużenia, pomaga utrzymać odpowiedni metabolizm energetyczny. Witamina C wpływa na prawidłowy proces wytwarzania kolagenu, a więc poprawia stan
naczyń krwionośnych, dziąseł, zębów, skóry i kości. Pomaga organizmowi lepiej przyswajać żelazo, ponadto wspiera proces regeneracji zredukowanej formy witaminy E. Witamina C w proszku polecana jest zwłaszcza w okresach częstych infekcji, gdyż polepsza działanie układu odpornościowego. Jest także w stanie pomóc w pracy układu
immunologicznego w trakcie intensywnej aktywności fizycznej. Ochrania również komórki organizmu przed stresem oksydacyjnym, jest więc nieocenioną pomocą w zachowaniu młodego wyglądu.
Dzika róża w proszku- zalety
- naturalność
- skuteczność potwierdzona badaniami – delikatna metoda suszenia pozwalająca na zachowanie cennych
składników odżywczych owoców - ogromne źródło witamin
- silne właściwości przeciwzapalne – doskonała dla osób starszych, w okresie przemęczenia, nadmiernego
stresu - skuteczny środek pomocniczy przy leczeniu przeziębień
- bezpieczna w stosowaniu również przez kobiety w ciąży, jak i w okresie karmienia piersią
Jak stosować proszek z dzikiej róży?
Suplement w postaci proszku z dzikiej róży należy stosować w sposób doustny. Nie ulega on rozpuszczeniu w wodzie czy innych płynach. Można go jednak wcześniej zmieszać z sokiem czy jogurtem, po czym spożyć.
Produkt ma dosyć przyjemny smak. Warto pamiętać o tym, że nie można łączyć proszku z gorącymi napojami, których temperatura mogłaby doprowadzić do wyniszczenia drogocennych składników. Chcąc uniknąć dolegliwościom żołądkowo-jelitowych z powodu błonnika obecnego w proszku z dzikiej róży, należy po jej przyjęciu wypić szklankę wody. Proszek z dzikiej róży można stosować z posiłkami, czy też po dodaniu do posiłku. Na jego skuteczność nie wpłynie również zażywanie go na czczo, a więc nie jest ono zabronione. Co ważne, przyjmowanie pewnych leków może opóźnić czy też nawet uniemożliwić wchłonięcie się środka do krwiobiegu. Jego polecane przyjmowanie wynosi 1-2 łyżeczki proszku na dobę.
Proszek z dzikiej róży jest naturalnym sposobem na uzupełnienie niedoborów witamin. Jest on polecany zarówno osobom dorosłym, dzieciom i seniorom. Co ważne, jest to preparat skuteczny i bezpieczny w stosowaniu.